Terugplaatsing Slachtetillebrug

In het najaar van 2019 werd de voetgangersbrug tussen Franeker en Harlingen gedemonteerd voor groot onderhoud. Afgelopen weekend werd de Slachtetillebrug teruggeplaatst. De snelweg moest vrij blijven en dus stremden wij opnieuw een gedeelte van de A31.

Stremming

Net als bij de demontage van de Slachtetillebrug mochten we ook nu alle verkeersmaatregelen verzorgen. Het verkeersplan bleef ongewijzigd en het verkeer werd omgeleid via de N359 en de N384. Naar wens van de omgeving zijn er ditmaal verkeersregelaars ingezet om de doorstroom van het verkeer op één bepaald punt in goede banen te leiden. Verder plaatsten we net als afgelopen najaar de omleidingsborden, pijlwagens en schakelden we Mobiele Rijstrook Signalering (MRS) in.

Onderhoud Slachtetillebrug

Aannemer Koninklijke Oosterhof Holman startte zaterdag in alle vroegte met de werkzaamheden in voorbereiding op de terugplaatsing van de Slachtetillebrug. Maar liefst vier kranen van KTF Harlingen werden ingezet om de brugdelen naar hun plek te hijsen. De afgelopen maanden zijn diverse stalen onderdelen van de dragende constructie vervangen en/of vernieuwd. Verder is de gehele dragende constructie voorzien van een nieuws conserveringssysteem. Aanvankelijk zou de voetgangersbrug vóór 13 juni klaar moeten zijn voor de 6e editie van de Slachtemarathon. Echter is dit (hard)loopevenement uitgesteld naar 2021 als gevolg van de coronacrisis. De brug is er alvast klaar voor!

 

  • A31 Franeker
  • Pijlwagen
  • Slachtetillebrug
  • A31 Franeker
  • Slachtemarathon
  • MRS

Lees hier het nieuwsbericht van november 2019: Stremming A31.

Pagina delen:

Wilt u ook gebruik maken van onze diensten? Neem contact op!