Stremming A31

Afgelopen weekend was de A31 tussen Franeker en Harlingen volledig gestremd. De Slachtetillebrug werd gedemonteerd voor groot onderhoud. Wegwijsrent verzorgde de stremming en omleiding welke tot zondag 10 november 8:00 uur heeft geduurd.

Groot onderhoud Slachtetillebrug

De Slachtetillebrug is een voetgangersbrug over de A31 en onderdeel van de Slachtedyk. Het kunstwerk is na elf jaar nodig toe aan groot onderhoud. Oosterhof Holman voert dat in opdracht van Rijkswaterstaat uit. De A31 was hermetisch afgesloten zodat vier kranen de brug veilig van zijn plek konden halen. De werkzaamheden zijn goed verlopen.

Verkeersmanagement

Wegwijsrent heeft het verkeersplan opgesteld in overleg met de opdrachtgever en afgestemd met diverse partijen. Naar wens van Rijkswaterstaat is het werk gecombineerd uitgevoerd; binnen dezelfde stremming waren ook twee andere partijen aan het werk. Zo is de overlast voor weggebruikers zoveel mogelijk beperkt gebleven. We hebben de SPIN-aanvragen verzorgd en zijn nauw betrokken geweest in de werkvoorbereiding.

Stremming A31

De stremming duurde van zaterdag 9 november 3:00 uur tot zondagochtend 10 november 8:00 uur. Het verkeer werd omgeleid via de N359 en de N384. Voetgangers worden de komende maanden omgeleid via een nabijgelegen tunnel. De brug wordt naar verwachting in het voorjaar van 2020 weer teruggeplaatst.

  • Slachtetillebrug
  • Stremming A31
  • Demontage Slachtetillebrug
  • Stremming A31
Pagina delen:

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact op!