Wegwijsrent sluit Julianaplein af

Na een lange nacht werken met een voldaan gevoel naar huis gaan: zo begon het afgelopen weekend voor de mannen van Wegwijsrent. Vrijdagnacht sloten zij het Julianaplein in Groningen af voor verkeer. Een stremming die maar liefst zes weken duurt. Opdrachtgever Combinatie Herepoort is tevreden over het verloop van de werkzaamheden.

Stremming verkeer richting Hoogezand

Met groot geschut vertrokken we vrijdagavond rond 20:00 uur richting het Julianaplein. Daar aangekomen sloten we de rijbanen af die vanuit Drachten en Assen naar Hoogezand leiden. De belijning op de weg kon toen worden aangebracht. Alle verkeersmaatregelen die we eerder plaatsten op het Julianaplein ruimden we nu weer op. Hierbij ging het voornamelijk om geleide bakens en betonnen barriers. Die laatste zijn in samenwerking met diverse partijen opgeruimd.

Intrillen damwandplanken

De zuidelijke ringweg is dus in oostelijke richting gestremd voor verkeer vanuit de richting Drachten/Assen naar Hoogezand. Het verkeer wordt omgeleid via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg van Groningen. Reden van de stremming is het intrillen van damwandplanken voor de bouwkuip van de verdiepte ligging. Tussen de Hereweg en het Oude Winschoterdiep wordt de bouwkuip op 8 meter diepte aangelegd. In zes weken tijd worden de damwandplanken ingetrild die de noordwand van de bouwkuip gaan vormen. Vanaf maandag 26 augustus is de stremming weer opgeheven.

Aanpak Ring Zuid

In 2017 startte Combinatie Herepoort met ‘Aanpak Ring Zuid’. Een plan dat de gemeente, de provincie en het Rijk hebben gemaakt voor de ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze twaalf kilometer lange weg loopt dwars door de stad Groningen, van Hoogkerk tot Westerbroek. Het plan zorgt ervoor dat het verkeer vlotter doorstroomt en dat alle bestemmingen in de stad beter bereikbaar worden. Zes aannemers zitten in de combinatie en moeten het plan in 2024 afronden. Wegwijsrent is gecontracteerd om de verkeersmaatregelen te treffen.

Kijk voor meer informatie op: www.aanpakringzuid.nl

Foto’s (gedeeltelijk): RDB Producties

Pagina delen: