Verkeersmaatregelen Noorderhogeweg Drachten

De gemeente Smallingerland wil de verkeersdoorstroming aan de Noorderhogeweg in Drachten verbeteren. Naar aanleiding van de verkeersdrukte vandaag de dag en de verwachting voor de toekomst is besloten de rotonde aan te passen naar een turborotonde. Bij deze tweestrookrotonde moet men voor de rotonde al de juiste rijbaan kiezen. Oosterhof Holman Infra is de aannemer van dit project en is eind augustus van start gegaan.

Veilig werken aan turborotonde

Tijdens de uitvoering van het project mocht de weg niet gestremd worden. Wegwijsrent heeft daarom gewerkt met het zogenoemde 2-0 systeem. Hierbij wordt één rijbaan volledig afgesloten en gaat het verkeer in beide richtingen verder op de andere rijbaan. Het verkeer kan daarbij gebruik maken van slechts één rijstrook. Om gebruik te kunnen maken van het 2-0 systeem moest eerst een doorsteek worden gerealiseerd. Aannemer Oosterhof Holman heeft op de tussenstrook asfalt gedraaid. Om dit veilig te kunnen doen werd per rijbaan één rijstrook onttrokken door Wegwijsrent. Met de doorsteek kon het 2-0 systeem worden ingezet en is één rijbaan afgesloten. Het verkeer werd naar de andere rijbaan geleid en kon doorgang vinden.

  • Verkeersmaatregelen Noorderhogeweg Drachten volgens het verkeersplan.

Extra voorzieningen

Nadat de werkzaamheden aan de ene kant van de rotonde waren afgerond kon Wegwijsrent alle verkeersmaatregelen omzetten naar de andere kant van de rotonde. Echter was het spiegelen van de maatregelen niet voldoende. Waar in fase 1 de eerste afslag van de rotonde mocht worden afgesloten, mocht dat in fase 2 niet. Wegwijsrent heeft extra voorzieningen moeten treffen om de eerste afrit bereikbaar te houden.

Bereikbaarheid

Bij dit project is gewerkt met een pijlwagen, geleide bakens en zelf bedrukte borden. Wegwijsrent heeft een veilige werkplek weten te creeren voor de aannemer en heeft het verkeer zo min mogelijk belast. Eind oktober worden de werkzaamheden naar verwachting afgerond.

Pagina delen:

Ook gebruikmaken van onze expertise? Neem contact op!