Plaatsen vaste scheepvaartbebording Groningen

Voor de verandering plaatsten we afgelopen week vaste scheepvaartbebording langs het Eemskanaal. Meerdere aanvaringen met onder andere de Borgbrug hebben tot dit besluit geleid.

In 2014 was de eerste aanvaring met de Borgbrug waardoor deze flink beschadigde. Pas na een halfjaar was de brug weer te gebruiken. Afgelopen december ging het opnieuw mis en was de brug wederom buiten gebruik door een aanvaring in dichte mist. Overigens is dit niet de enige brug waar flinke aanvaringen mee zijn geweest en is het aantal aanvaringen de laatste jaren alleen maar toegenomen (BRON: RTV Noord).

Vaste scheepvaartbebording

In opdracht van en in samenwerking met Oosterhof Holman heeft Wegwijsrent vaste scheepvaartbebording aangebracht voor de Borgbrug en de Driebondsbrug in Groningen. De borden zijn geplaatst met verlichting, geleverd door HR Groep, omdat deze ook in het donker zichtbaar moeten zijn. De lampen worden voorzien van stroom door de zonnepanelen die aan de bovenkant van de borden bevestigd zijn. Hiervoor is de samenwerking gezocht met Elize Energie.

  • Borden Borgbrug Groningen
  • Borden Eemskanaal
  • Scheepvaart Borgbrug
  • Borgbrug Groningen
Pagina delen: